Avem probe VIDEO că în 2018 vom avea o maşină electrică supremă

Autor: Alexandru Banu 18 oct. 2016 Știri auto

Un miliardar chinez (Jia Yueting) deja implicat în două companii care vor să producă alte două modele electrice (LeEco şi Faraday) bagă bani mulţi în nişte concepte care pot deveni maşini de serie în 2018. Cel puţin aşa zice Motortrend. Unul dintre ele este Atvus, al companiei Atieva. Ce trebuie să reţineţi din toate numele astea dubioase? Atvus! Atât.

Este un model electric ale cărui schiţe au fost descoperite pe net. De fapt e o singură poză care spune însă destuld e multe despre forma maşinii. E un sedan arătos, am mai văzut în genul ăsta, aşa că mergem la partea electrică, despre care Reuters zice că ar produce cam 900 de cai putere. Ce înseamnă 900 de cai putere? Păi … 2 x Tesla. Într-adevăr, pentrui o comparaţie corectă ar trebui să luăm modelul Tesla S P100D cu 760 de cai. Şi tot avem mai mulţi pe Atvus.

Compania care face Atvus a testat însă deja motorul electric şi transmisia pe un model intitulat Edna (construit pe şasiul unui Mercedes Vito). Maşina a prins 100 km/h în teste (şi în video) în 2.7 secunde, cu 0.2 secunde mai slab decât Tesla S P100D (2.5 secunde). Dacă vom avea acelaşi ansamblu electric pe Atvus, care e infinit mai aerodinamică decât un Vito, Tesla ar putea să rămână lejer de căruţă.

Planurile comerciale ale chinezului ultrabogat sunt simple: 130.000 de maşini pe an începând din 2018 – an pentru care multe companii şi-au rezervat un loc pe piaţa electrică 100%. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide