Bentley Continental GT Speed: Imagini şi informaţii oficiale

Autor: Tudor Rus 23 aug. 2012 Știri auto

Nu oricine îşi permite un Bentley şi nu oricine poate fi văzut la volanul unui Bentley, exclusivista maşină britanică fiind destinată unor persoane cu o imagine şi un statut social foarte înalt. Excepţie de la regulă nu face nici noul Continental GT care, pe lângă o serie de performanţe menite să satisfacă cele mai rafinate gusturi,  beneficiază de o serie de tehnologii inovatoare demne de tradiţia constructorului englez.

Aşadar, cu ce vine Bentley Continental GT Speed? Să începem cu performanţele. Propulsia este asigurată de emblematicul motor W12 bi-turbo de 6 litri care oferă 616 CP la 6.000 rpm, cu 50 CP mai mult decât versiunea GT. Cuplul maxim este de 800 Nm şi poate fi „accesat” între 2.000 şi 5.000 rpm. Adăugaţi în mix o inovatoare transmisie automată de tip ZF cu opt trepte scurte de viteză şi veţi găsi explicaţia pentru care luxosul englez are nevoie de doar 4 secunde pentru a traversa intervalul 0-100 km/h. Suspensiile au fost coborâte cu 10 mm şi completează transmisia integrală proporţionată în procent de 60% pe puntea spate şi 40% pe puntea faţă.

Un element inovator vine din partea instalarea unui sistem de recuperare a energiei care se reflectă în faptul că GT Speed este cu 12% mai economic ca precedentele modele Bentley. Cum era şi normal, toată puterea descrisă mai sus este ţinută în frâu cu ajutorul frânelor cu discuri ventilate din oţel turnat, cu etrieri cu 8 pistonaşe.

Cum era de aşteptat, exteriorul păstrează acelaşi echilibru rafinat între eleganţă şi putere, liniile caroseriei emanând supleţe şi sportivitate în stare pură. Totul excelează la capitolul eleganţă, de la jantele de 21 de inci cu 10 spiţe duble şi până la evacuările finale cromate. Nici interiorul nu se dezminte şi vine ticsit cu o varietate largă de materiale lucrate manual. Habitaclul este îmbrăcat în tapiţerie din piele naturală şi decorat cu inserţii din aluminiu cu diferite forme geometrice îmbinate armonios.

DUPĂ CE VĂ TREZIŢI DIN VISARE, VĂ INVITĂM SĂ ACCESAŢI VIDEOCLIPUL DE MAI JOS ŞI GALERIA FOTO PENTRU A VĂ ÎNCÂNTA PRIVIREA

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide