BMW a transformat Mini într-un uriaş. Plus mai multă putere din două motoare.

Autor: Alexandru Banu acum 5 ani Știri

PRIMUL MODEL, ACUM 6 ANI

Countryman, SUV-ul Mini construit de către BMW, a ajuns, în sfârşit, la a doua generaţie. Primul a apărut acum 6 ani, iar facelift-ul, acum 2 ani. Maşina nouă e mai mare, semnificativ pe foaie şi observabil de la distanţă. Are 21 cm în plus în lungime şi 3.3 cm în plus în lăţime. Asta înseamnă o lungime de 4.3 metri. Dacă ne gândim că un Duster are aceeaşi lungime, iată că Mini e din ce în ce mai mare. Acum, cei care stau în spate au 10 cm în plus spaţiu la picioare, enorm în economia unui spaţiu relativ mic. Şi portabgajul a mai crescut cu 30 de litri.

 

NOUL MINI COUNTRYMAN (GALERIE IMAGINI)

 

ALL 4, ALL HYBRID

Noutatea supremă la noul Mini este un sistem hibrid, cu un motor turbo de 1.5 litri şi unul electric. Împreună scot 220 de cai putere. Cel mai mic consum oficial cu sistemul hibrid în funcşiune e de 2.1 litri / 100 km. În mod electric 100%, poţi să faci 40 de km la viteza maxima de 125 de km/h.

Numele complet al maşini e  – ţineţi-vă bine! – Mini Cooper S E Countryman All 4. Cine vrea un Countryman normal poate să aleagă între motorul de 1.5 litri şi 134 de cai (cel montat si pe electric) şi un 2 litri turbo în patru cilindri, cu 190 de cai. Cutiile de viteze, în funcţie de motor, sunt manuale cu 6 trepte sau automate cu 8. Cel mai rapid Mini este într-adevăr cel hibrid, care atinge 100 km/h în 6.8 secunde. Vânzările încep în primăvară.

 

 

 

NOUL MINI COUNTRYMAN (GALERIE IMAGINI)Comentarii
Inchide