BMW demarează producţia noului Seria 3

Autor: Gabriel Grosoiu 31 oct. 2011 Știri auto

Cel mai nou BMW Seria 3 şi-a început oficial cariera. Producţia berlinei premium de clasă medie a debutat la fabrica din oraşul natal, Munchen, spre marea bucurie a autorităţilor locale şi a muncitorilor din această zonă.

Producătorul bavarez a investit nu mai puţin de 500 de milioane euro în retehnologizarea fabricii unde se va construi ce de-a şasea generaţie a modelului BMW Seria 3, cunoscut şi sub codul intern F30.

Cerinţele foarte ridicate de calitate au impus adoptarea celor mai noi roboţi industriali, atât pentru sudura cu laser a caroseriei, cât şi pentru ca vopsirea acesteia să fie cât mai apropiată de perfecţiune.

Chiar dacă noul BMW Seria 3 a necesitat construirea unei noi secţii de asamblare a caroseriilor, atenţia inginerilor bavarezi s-a îndreptat şi către mediul înconjurător. Astfel, aproape niciun deşeu eliminat în urma procesului tehnologic nu va fi nereciclabil.

Noua generaţie a celui mai bine vândut BMW din toate timpurile va debuta pe piaţa germană în luna februarie a anului viitor, urmând ca la scurt timp după aceea să ajungă şi pe piaţa românească.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide