BMW Group România despre OUG 571/2003

Autor: promotor.ro 07 apr. 2009 Știri auto
BMW Group România despre OUG 571/2003

BMW Group România, importatorul mărcilor BMW şi MINI în România, atenţionează cu privire la efectele aduse de Ordonanţa de Uregenţă a Legii nr. 571/2003. Acest demers legislativ este unul care poate afecta semnificativ industria auto din România într-o situaţie economică dificilă şi descurajează semnficiativ nevoia firească de mobilitate a companiilor din România.

Măsurile prevăzute în capitolul II din legea nr. 571/2003 pot duce la descurajarea pieţei auto, în contextul în care această industrie are un aport important la economie prin volumul de taxe şi impozite, prin investiţiile canalizate către România, prin locurile de muncă pe care le asigură. În acelaşi timp se asigură o dezvoltare fără precedent a unităţilor de service neautorizate, în condiţiile în care Executivul are ca prioritate combaterea evaziunii fiscale şi susţinerea afacerilor corecte, plătitoare de taxe şi impozite.

"Deşi poate părea ca prin reducerea cheltuielilor deductibile se vor aduce mai mulţi bani la bugetul de stat, impactul negativ pe care îl are Ordonanţa contrabalnsează semnificativ aceast beneficiu aparent. Nedeductibilitatea TVA-ului la achiziţiile de autoturisme şi a cheltuielilor cu întreţinerea autoturismelor descurajează nevoia firească de mobilitate a tuturor companiilor din România şi poate să afecteze major piaţa auto în momentul în care ne aflăm deja pe un trend negativ.

Deducitblitatea limitată a cheltuielilor de service în limita a 30% va duce la soluţii de reparaţii improvizate, în ateliere neautorizate, în contextul în care partenerii noştri investesc anual milioane de euro în aparatură, personal şi pregătire, în centre de service pregătite corect să deservească maşinile noastre. Această masură încurajează economia la negru în defavoarea celor care realizează investiţii foarte importante în afaceri care plătesc taxe şi impozite la stat.

O astfel de modificare a politicii fiscale, care poate afecta major o industrie importantă din România, nu se poate face fără dialog, fără consultări prealabile cu cei afectaţi direct. În acelaşi timp se descurajează mobilitatea în ţara care are cel mai mic parc auto din Uniunea Europeană raportat la numărul de locuitori. Toţi ne dorim programe care să întărească real, pe termen lung, economia, consider însă că soluţia nu poate să vină prin aceste măsuri", a declarat Bernd John, director general BMW Group România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide