BMW M8, succesor al lui M1?

Autor: Adrian Mihălţianu 25 nov. 2012 Știri auto

Aparent, se dau lupte grele la vârful BMW – şeful diviziei M, Friedrich Nitschke, insistă pentru dezvoltarea unui urmaş al legendarului M1, în timp ce Norbert Reithofer, CEO-ul BMW, nu e încă prea convins că ar trebui să rişte bani şi resurse pentru un asemenea supercar.

Discuţia nu e nouă, acum câţiva ani ea având loc şi în privinţa lui BMW Seria 1 M Coupe, promovat agresiv de către Kay Segler, şeful diviziei M la vremea aceea, şi acceptat în cele din urmă de către mai-marii companiei. Cum acest model a avut succes, extinderea gamei la extrema cealaltă ar avea sens, spune Nitschke. În special într-un moment în care Audi are în gamă un R8 V10 care se vinde foarte bine.

BMW M1 Hommage – o bună bază de plecare pentru un M8?

BMW M8 ar avea un design inspirat din conceptul BMW M1 Hommage (galeria foto ataşată), iar motorizarea ar putea fi un V10 de 625 CP, montat central, dar am putea avea şi o versiune cu un motor în şase cilindri care ar dezvolta 400 CP. Cel mai devreme, am putea vorbi de această maşină pentru 2016, cu câteva concepte care să o preceadă.

Revenirea BMW în zona supercarurilor ar avea toate şansele de reuşită. Aproape toţi producătorii de supercaruri o duc foarte bine acum, numărul multimilionarilor din întreaga lume fiind în continuă creştere. Cu un şasiu ultrauşor şi rigid preluat de la BMW i8 şi cu toate tehnologiile actuale, un BMW M8 ar intra direct în cărţile de istorie. Iar cei de la Audi nu s-ar mai simţi atât de singuri…

Cum vi se pare ideea – are rost un BMW M8?

Sursa: Automobile

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide