BMW şi General Motors, posibilă colaborare în domeniul pilelor de combustie

Autor: Gabriel Grosoiu 14 dec. 2011 Știri auto
BMW şi General Motors, posibilă colaborare în domeniul pilelor de combustie

Companiile BMW şi General Motors au mai colaborat şi în trecut, în domeniul motoarelor ecologice, ceea ce a lăsat deschisă calea către o nouă serie de negocieri. Acestea au şi început deja, potrivit unui cotidian german, dar obiectul acordului ce ar urma să fie semnat de către GM şi BMW ar putea să fie reprezentat de elaborarea unei noi generaţii de motoare bazate pe pile de combustie.

După ce BMW X6 ActiveHybrid şi Cadillac Escalade Hybrid au apărut pe piaţă ca urmare a elaborării în comun a tehnologiei hibride montate pe cele două modele, problemele deosebite ridicate de costurile de producuţie foarte mari ar putea să-i readucă laolaltă pe cei doi giganţi industriali.

Potenţialul tehnologiei pilelor de combustie se poate dovedi vital atât pentru BMW, ţinând cont de gama electrică, prezentată deja oficial sub forma celor două concepte i3 şi i8, ce ar putea prelua motorizările pentru viitoarele modele ecologice. Nici americanii, însă, nu se lasă mai prejos, aceştia având în portofoliu atât Chevroletul Volt, cât şi europeanul Opel Ampera.

Cei de la General Motors nu au confirmat niciun detaliu legat de colaborarea cu BMW, dar au declarat că ambele companii se află în discuţii legate de o serie de tehnologii viitoare. Rămâne de văzut ce vor aduce anii viitori în materie de colaborări pentru elaborarea motoarelor ecologice, ţinând cont şi de faptul că bavarezii au deja un accord cu Toyota, în cadrul căruia se obligă să le furnizeze niponilor motoare diesel pentru modelele vândute în Europa, contra tehnologiei hibride.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide