Bonus de criză auto: 11,2 milioane USD!

Bonus de criză auto: 11,2 milioane USD!

Autor: Oraan Mărculescu acum 11 ani Știri

Un mic scandal pe fondul crizei auto americane nu strică: conform Reuters, Alvaro de Molina a primit 11,62 milioane USD primă pentru 2008, o sumă dublă faţă de cea primită în 2007 (4,93 milioane USD).

Această mică sumă ("mică" doar dacă ne raportăm la ajutorul de 6 miliarde aprobat de guvernul american în decembrie 2008) înseamnă salariul de 1,2 milioane USD, premiul în acţiuni GM în valoare de 5,82 milioane USD şi alte compensaţii de 4,8 milioane USD – care au fost detaliate doar într-un raport confidenţial trimis U.S. Securities and Exchange Commission.

Din punct de vedere mediatic, situaţia este cu atât mai delicată pentru GMAC, deoarece în 2008 au fost raportate pierderi repetate. Un incident care, cu siguranţă, îi va da apă la moară preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, care face presiuni asupra Organizaţiei Mondiale a Comerţului pentru a verifica dacă ajutorul guvernamental acordat industriei auto americane nu contravine legislaţiei internaţionale. Asta, bineînţeles, ca răspuns la acuzaţiile americanilor la adresa guvernului francez privind ajutoarele de stat pregătite pentru Renault şi grupul PSA Peugeot-Citroen…Comentarii
Inchide