Când titlul de supercar nu e de ajuns: Tramontana XTR

Autor: Tudor Rus 07 aug. 2012 Știri auto

Constructorul iberic a făcut publice primele randări oficiale ale modelului Tramontana XTR, urmaşul modelului Tramontana R lansat în 2009, ce se vrea a fi un rival spaniol pentru Pagani Zonda.

Spaniolii au oferit şi detalii cu privire la performanţe, astfel că Tramontana XTR va fi propulsat de un motor de V12 bi-turbo de 5,5 litri, capabil să producă 888 CP şi un cuplu imens de 919 Nm. Toată puterea va fi gestionată de o cutie de viteze ultra-rapidă, urmând a fi redirecţionată de tracţiunea spate spre cauciucurile supradimensionate.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, modificări faţă de Tramontana R se pot observa la nivelul farurilor, al jantelor şi al elementelor Aero adăugate caroseriei din fibră de carbon, care însă menţine alura şi formele fuselajului unui avion de vânătoare.

Am lăsat cel mai dorit detaliu la urmă, şi anume preţul. Acesta se va situa în jurul sumei de 420.000 euro, iar conform constructorului, maşina va putea fi achiziţionată începând cu ultima perioadă a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide