Cât costă un certificat fals de testare anti-COVID vândut la intrarea în Grecia

Autor: George Cristea 15 iul. 2020 Știri auto
Cât costă un certificat fals de testare anti-COVID vândut la intrarea în Grecia

Escrocii se descurcă în orice situație, iar pandemia de coronavirus pare să fie situația ideală. După ce accesul în Grecia a fost condiționat de efectuarea unui test negativ de COVID în ultimele 72 de ore, la graniță au apărut persoane care vând certificate de testare false. Iată cât costă un certificat fals de testare anti-COVID vândut la intrarea în Grecia.

Așa cum  pe drumul spre centrele comerciale vedeam în urmă cu ceva ani facturi false fluturate de pe margine, la fel se întâmplă acum cu certificatele de testare anti-COVID la intrarea în Grecia. Afaceriștii locali și nu numai au sesizat oportunitatea de „afaceri” și au ocupat rapid această nișă. Succesul este garantat, mai ales că prețul cerut de escroci este de câteva ori mai mic decât cel al unui test anti-COVID realizat „pe bune”.

Grecia a impus o măsură prin care cere tututor turiştilor ce intră în ţară să facă dovada efectuării unui test negativ la Covid-19. Cu doar câteva ore înainte de punerea în vigoare a acestei
reguli, speculanţii au găsit metode prin care să înşele autorităţile, relatează postul local Mega TV.

Cu cât se vinde un certificat fals de testare anti-COVID?

Autorităţile au intensificat controalele la vama Kulata-Promachoans şi au descoperit o întreagă reţea care distribuia certificate false pentru turiştii care vor să treacă graniţa, cu scopul de a
evita plasarea în izolare, pe o perioadă de 24-36 de ore, sau o plasare în carantină, pe o perioadă de 14 zile, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv. Presa locală din Grecia relatează că astfel de documente false pot fi procurate pentru sume cuprinse între 30 şi 40 de euro.

Cei care vând astfel de certificate false se folosesc de documente emise de unităţi medicale neautorizate. Procedura este simplă, iar pe acte se schimbă doar numele persoanei care intră în ţară, fapt ce îi induce în eroare pe vameşi. Ca urmare a acestor practici, guvernul elen a precizat că vor fi acceptate doar certificate medicale emise de aproximativ 100 de laboratoare acreditate din Balcani.

Totuși, nu e ca și când falsificatorii nu ar cunoaște și ei lista laboratoarelor autorizate pentru a modifica în mod corespunzător certificatele false. Totuși, turiștii trebuie să fie foarte precauți înainte de a apela la un astfel de certificat. Cei depistați cu documente false vor răspunde în fața legii, după cum au avertizat de mai multe ori autoritățile grecești, dar și Ministerul de Externe de la București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide