Câți bani dă Poliția Română ca să-și cumpere mașini noi?

Câți bani dă Poliția Română ca să-și cumpere mașini noi?

Autor: Elena Luchian acum 12 luni Știri

Poliția Română anunță că își cumpără mașini noi. Peste 300 de autoturisme vor intra în posesia oamenilor legii, potrivit anunțului de pe platforma de achiziții publice SICAP.

Poliția Română a lansat licitația pentru achiziționarea de vehicule noi. De 327 de autoturisme vor avea nevoie polițiștii. Numărul minim prevăzut de contract este de 250 de unități. Valoarea totală estimată a contractului este de 27,3 milioane de lei, scrie site-ul floteauto.ro.

Autoturismele vor fi utilizate în cadrul activităților operative desfășurate de oamenii legii.

Ce mașini își poate cumpăra Poliția Română?

În cazul achiziționării numărului maxim prevăzut, de 327 de mașini, prețul unei unități nu ar trebui să depășească 83.486 de lei, echivalentul a 17.249 de euro. Astfel, în flota Poliției Române pot ajunge autoturisme cum ar fi Dacia Duster, noul Renault Captur sau Kia Xceed.

Dacă vor fi achiziționate 250 de mașini, prețul fiecăreia dintre ele poate să ajungă până la suma de 109.200 de lei, adică 22.561 euro. În preț se încadrează, de exemplu, și noul Volkswagen Golf Mk8 sau noul Ford Puma.

Criteriile de atribuire sunt prețul, puterea motorului și garanția. Prețul autoturismelor are o pondere de 80%. Puterea motorului poate fi peste cea minimă indicată în specificația tehnică și are o pondere de 10%. Tot 10% contează și garanția extinsă de peste 84 de luni sau minimum 220.000 de kilometri.

Durata contractului este de 36 de luni și cuprinde 5 loturi.

Cei interesați de furnizarea unor autoturisme care vor deveni mașini de poliție pot depune ofertele sau cererile de participare până la termenul limită de 10 august 2020.

Potrivit anunțului din cadrul Sistemului de Achiziții Publice SICAP, în cazul în care mai mulți operatori economici care participă la licitație vor obține același punctaj, oferta câștigătoare va fi declarată cea care conține cel mai mic preț.

Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat un număr de aproximativ 2.000 de autoturisme, autospeciale și motociclete în umră cu doi ani. Aceasta a fost cea mai recentă măsură de reînnoire a flotei Inspectoratului General al Poliției.Comentarii
Inchide