Cazul marcajului trasat peste o pisică moartă a ajuns în presa internațională

Autor: George Cristea 04 aug. 2020 Știri auto

Dacă nu ați fost pe fază în acest weekend, lumea a fost zguduită de imaginile unei pisici moarte peste care drumarii au găsit de cuviință să traseze marcajul despărțitor de pe mijlocul unei șosele din județul Dolj. Acum, cazul marcajului trasat peste o pisică moartă a ajuns în presa internațională, care a arătat că imaginea „este un simbol al lipsei de sensibilitate și al unei cruzimi stupide”.

Intră în Galeria FOTO

Cazul a fost inițial semnalat pe Facebook de Adăpostul Speranța, care au postat imaginea șocantă a unei pisici peste care trecuse utilajul care marca mijlocul șoselei. S-a întâmplat pe 31 iulie, într-o localitate din județul Dolj.

„Câtă realitate românească tristă este în această fotografie din Dolj? Câtă nepăsare, câtă lipsă de umanitate și profesionalism deopotrivă, câtă durere? Cum să ne mai mirăm câte sute de animale mor zilnic, pe șoselele din România, când Direcția de Drumuri (DRDP) pur și simplu trage un marcaj peste o pisică moartă tot din cauza lipsei lor de competență și de empatie? Cât de greu le-ar fi domnilor de la DRDP să facă drumuri suficient de inteligent construite (sau îngrădite) astfel încât să nu se mai transforme în cimitir pentru animale? Făcând-o, nici nu ar mai fi nevoiți să se gândească ce fac cu animalele moarte din drum și, poate, ar reuși să nu treacă cu vopseaua peste ele, după ce tot din cauza lor fuseseră lovite și de mașină?”, au scris pe Facebook cei de la Adăpostul Speranța.

Cazul marcajului trasat peste o pisică moartă. Ce spune directorul firmei care a executat lucrare

Departe de a fi șocați de moartea pisicii, locuitorii satului Belcinu și muncitorii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, care executa lucrarea, au fost mai dezamăgiți că pisica le-a stricat marcajul. Acesta va trebui refăcut. Neplăcut, într-adevăr… Faptul nu a trecut neobservat: imaginile au făcut rapid înconjurul internetului, provocând indignarea faţă de acel gest atât de insensibil față de o ființă vie a cărei existență a fost curmată în mod violent.

„Animalele pot fi iubite, sau nu. Însă imaginea care provine din România este un simbol al lipsei de sensibilitate și al unei cruzimi stupide”, a scris La Stampa. Italienii au prezentat și punctul de vedere al directorului DRPP Craiova, Alin Golumbeanu: „Era datoria lor (a muncitorilor care au trasat marcajul – n.r.) să verifice dacă există o pisică și în ce stare se afla. A fost deschisă o anchetă. Între timp, semnalizarea trebuie refacută”.

Pisicile au prostul obicei de a rămâne blocate în zone inaccesibile ale mașinii, de unde sunt adesea salvate de iubitorii de animale. Este și cazul acestei pisici, care s-a blocat în bordul unei Dacia Duster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide