Ce vor ăştia care-şi pun parcarea interzisă pe garduri? Amenzi!

Autor: Alexandru Banu 29 nov. 2016 Știri auto
Ce vor ăştia care-şi pun parcarea interzisă pe garduri? Amenzi!

Nu eşti şofer de România dacă cel puţin o dată-n viaţă nu ţi s-au ridicat ştergatoarele pentru că ai fi parcat într-un loc nepermis. Şi de obicei ce întâmplă când parchezi de-a lungul gardului unei case / vile. Nu discutăm de trotuar, carosabil, 1.5 metri lăţime trotuar pentru pietoni. Astea sunt mituri care probabil că nu se vor respecta niciodată în România şi numai civilizaţia unor şoferi poate să triumfe pentru binele pietonului. Oricât de şoferi am fi, ne-am dori să vedem situaţii în care pietonii confiscă abuziv drepturile şoferilor de a circula nestingheriţi pe stradă. 

Acum însă, vorbim strict despre parcarea de-a lungul unui gard la stradă, gard care e în 99% din cazuri instalat pe un trotuar. Atât timp cât nu blochezi accesul către garajul proprietăţii sau cât timp nu îngrădeşti accesul către proprietate, ai voie să parchezi maşina. Poţi să stai şi în America şi să parchezi pe strada Ion Vasile din Agigea. Şi chiar poţi să faci asta prin aplicaţie cu noile maşini inteligente. O să ajungem cândva şi la nivelul ăla. Noi nu suntem încă în stare să circulăm drept pe stradă.

Aşa că sticker-ele cu “Nu parcaţi!” sau altele care te avertizează să nu faci asta că ţi se va ridica maşina, nu sunt legale şi chiar ai datoria civică să semnalezi asta la Poliţia Locală, care, la rându-i, are obligaţia să amendeze proprietarul casei care şi-a instalat asemenea semne pe gard.

Nu mai încape discuţie că nimeni şi pentru nimic în lume nu are voie să se atingă de ştergătoarele tale sau de vreun element al maşinii tale în cazul în care parchezi pe un loc fără autorizaţie. Dacă ai dovezi poţi să-l acuzi chiar în instanţă de distrugerea bunurilor private.

Singurul caz în care nu ai voie să parchezi în faţa unei proprietăţi este atunci când el are autorizaţie legală de la primărie / ADP să parcheze acolo. Iar această autorizaţie trebuie afişată cu acel nr. de identificare de forma “AUT. xxxx / an A.D.P. sector x”.

HGCMB 124/2008 pentru cei care vor să vadă negru pe alb. Concluzia e că nu e ok nici să vă însuşiţi un loc de parcare numai că aveţi loc de o maşină în faţa casei, dar nici să vă repeziţi să parcaţi până nu vă asiguraţi că oamenii au acces la proprietate. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide