Cea mai luxoasă felină britanică: Jaguar XJ Ultimate

Autor: Laurenţiu Florescu 24 apr. 2012 Știri auto

În cadrul Salonului Auto de la Beijing, Jaguar a prezentat cel mai luxos model al gamei sale, XJ Ultimate, bazat pe versiunea cu ampatament lung a „navei amiral” a constructorului britanic. La exterior se observă câteva modificări minore, dar care dau un plus de eleganţă şi stil felinei britanice.Spoilerul faţă uşor redesenat, evacuarea cu profil oval şi jantele Maroa de 20 inch special create pentru acest model subliniază caracterul elegant al limuzinei.

Chiar dacă Jaguar a adus modificări şi exteriorului noului XJ, interiorul este cel care defineşte acest model. Bancheta spate a fost înlocuită cu două scaune independente despărţite de o consolă centrală pe care sunt amplasate comenzile sistemului de infotainment. Jaguar XJ Ultimate este o limuzină creată pentru oameni de succes, majoritatea fiind probabil oameni de afaceri cărora le place să călătorească pe locurile din spate. Poate din această cauză constructorul britanic a instalat un compartiment special pentru răcirea şampaniei între scaunele din spate. Constructorul din Regatul Unit a făcut tot posibilul ca pasagerii limuzinei să nu se plictisească, instalând tablete PC în spătarele scaunelor faţă, acestea fiind conectate la un sisitem de sunet cu 20 de difuzoare creat de specialistul în acest domeniu, Meridian.

Jaguar XJ Ultimate a venit la Beijing cu un nou propulsor pe benzină V6 de 3,0 litri, construit în totalitate din aluminiu ce produce ,ajutat de un compresor mecanic, 340 CP şi 450 Nm. Limuzina britanică poate fi echipată şi cu V8-ul de 5,0 litri de pe Jaguar XK-R sau cu motorul V6 diesel de 3,0 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide