Cel mai mare camion electric din lume va fi folosit în extracția minieră

Autor: ProMotor 19 feb. 2020 Mașini electrice

O companie minieră internațională a anunțat că va lansa cel mai mare vehicul electric din lume. Acesta va fi folosit la una dintre minele sale de platină din Africa de Sud.

După cum îi spune și numele Fuel Cell Electric Vehicle este un camion electric care folosește celule de hidrogen. Are o greutate de 290 de tone și este de peste șase ori mai greu decât modelul „eDumper” considerat, până acum, unul din cele mai mari camioane electrice.

Vehiculul electric a fost proiectat cu un motor hibrid care folosește atât o baterie cu litiu-ion, cât și celule cu combustibil pe bază de hidrogen. Sistemul hibrid înlocuiește motorul diesel utilizat de obicei pe utilaje din domeniul minier.

Camionul va fi folosit începând din acest an la mina Mogalakwena, una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa de Sud, unde se extrag peste 8788 de km de platină în fiecare an.

Mina este condusă de un conglomerat minier internațional numit Anglo American, care produce 40 la sută din platină mondială. Compania Anglo American controlează, de asemenea, mine de diamante, cupru, nichel, minereu de fier și cărbune.

Anglo American a promis public că va reduce emisiile globale de seră cu 30 la sută până în 2030. În aceste condiții, utilizarea vehiculelor electrice ar putea ajuta la atingerea acestui obiectiv.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide