Cel mai mare producător german de maşini a făcut cea mai simpatico-nereuşită maşină în 1960.

Autor: Alexandru Banu 19 oct. 2016 Știri auto

Golf, Polo, Passat, Tiguan, Touareg, le ştim. Sunt de mult timp, au ajuns la a “X” – generaţie. Ştim şi de Vento, şi de Bora, chiar şi de EOS. Le-am cam acoperit pe toate. Cu tot cu numele Fox pentru Polo versiunea americană. Şi, bineînţeles, Beetle, cu 21 de milioane de maşini vândute în 50 de ani de viaţă sau Type 2 – busul hipiot.

Volkswagen mai are însă o maşină pe care vreo 21 de milioane de români nu o ştiu. Şi mai toată Planeta habar nu are de ea. A avut un rol militar, ca Jeep Wrangler, la timpul lui. Un vlogger (Doug DeMuro) a testat Thing, chiar aşa se numeşte singurul VW pentru armată.

“Chestia” a fost făcută pentru scopuri militare la începutul lui 1960, apoi vândută oamenilor de rând din 1971 până în 1980. Dacă pentru armată nu a fost un vehicul capabil, nici măcar pentru noi, oamenii obişnuiţi, nu a fost un mare interes. Maşina are un motor boxer (orizontal) de 46 de cai, pus în spate, iar portbagajul este în faţă. Înăuntru are podea din lemn precum cea de iahturi, pe care poţi să o şi scoţi. La fel sunt şi geamurile sau plafonul, detaşabile.

Ştergătoarele erau cu siguranţă o raritate pe vremea aia. Nu sunt două motoraşe care le acţionează individual, ci unul care mişcă doar un ştergător conectat cu pârghie la al doilea. Pentru safari şi vânătoare este însă o soluţie atât timp cât o dezbraci de tot, inclusiv de parbriz. Problema mare vine la siguranţă pentru că maşina are doar stâlpul din faţă, cadrul geamului adică. Dar cum şi pe el îl poţi scoate total, structura de rezistenţă la accident devine nulă.

 

VW THING (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide