Cel mai mic coupe BMW va fi Seria 2 – aşa ar putea arăta BMW 235i

Autor: Oraan Mărculescu 18 iun. 2012 Știri auto
Cel mai mic coupe BMW va fi Seria 2 – aşa ar putea arăta BMW 235i

Pentru mulţi, BMW 325i a devenit un indicativ legendar, aşa că ar putea fi uşor bulversaţi de inversarea cifrelor – însă BMW 235i va fi realitate, randarea celor de la BMWblog.com dându-ne o idee destul de bună despre cum va arăta versiunea de top a noului coupe BMW Seria 2.

Exact, BMW Seria 2 urmează să fie denumirea oficială a gamei de modele sport, coupe şi cabrio, bazată pe noul BMW Seria 1. Este, de altfel, un pas logic, deoarece numerele impare desemnează berline şi breakuri, iar cele pare versiunile sportive. Am putea chiar să ne întrebăm de ce nu s-a procedat la fel şi în cazul primei generaţii BMW Seria 1…

Este destul de evident faptul că randarea de faţă este bazată pe o imagine a versiunii de top a lui BMW Seria 1, şi anume BMW M135i – hatchback-ul cu trei uşi, care beneficiază de motorul în şase cilindri de 3,0 litri şi 306 CP. Coupe-ul Seria 2 va avea un portbagaj mai încăpător, iar stilul său va miza mai mult pe eleganţă decât o făcea precedentul BMW Seria 1 Coupe.

Conform surselor celor de la BMWblog.com, versiunea de top BMW 235i va beneficia de o cutie manuală cu 6 trepte, dar se va putea opta şi pentru una automată cu dublu-ambreiaj DCT. Va exista chiar şi o versiune cu tracţiune integrală xDrive, pentru ca BMW Seria 2 să poată rivaliza cu versiunile sportive ale concurenţei, quattro la Audi A3, respectiv 4MATIC la Mercedes-Benz A-Class.

Ce părere aveţi: VĂ PLACE PROPUNEREA PENTRU BMW 235i?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide