Cel mai verde constructor din 2011: Toyota

Autor: Andrei Nan 09 nov. 2011 Știri auto
Cel mai verde constructor din 2011: Toyota

Titlul de cel mai verde constructor a fost acordat de către The World Trade Group care a „examinat” eficienţa producătorului nipon în materie de reducere a poluării în timpul procesului de fabricaţie a autovehiculelor.

Activităţile de producţie în Europa, a celor de la Toyota, s-au concentrat asupra celor două fabrici din Anglia. The World Trade Group a anlizat în principal gradul de reciclare a apei utilizate în procesul de fabricaţie, a modului în care sunt utilizate resursele neconvenţionale de energie, deci gradul de reducere a consumului de energie de la „reţea”, emisiile de agenţi volatili organici, etc.

Între 2001 şi 2009 Toyota a reuşit să reducă cu 40 % energia consumată pentru producţia unei maşini, reziduurile rezultate în urma procesului de fabricaţie au fost diminuate cu 38%, emisile de agenţi volatili au fost înjumătăţite iar cantitatea de apă a fost reducă cu 44%.

De remarcat este faptul că, in prima parte a acestui an, japonezii au instalat la fabrica din Burnaston o reţea de panouri solare capabile să genereze 4,6 milioane kWh anual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide