Cercetaşii României explorează alături de Mercedes-Benz

Autor: Dan Vache 16 aug. 2012 Știri auto

Pare greu de crezut ca într-o lume dominată de lupta pentru putere, bani şi faimă, unii oameni îşi găsesc timp pentru voluntariat. În această ultimă categorie se încadrează voluntarii de la Organizaţia Cercetaşii României, care au instruit în perioada 27 iulie – 5 august 2012, peste 200 de copii.

Proiectul a fost sustinut, pentru al treilea an consecutiv de Mercedes-Benz România, care a asigurat transportul cercetasilor, cu autovehicule Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI şi două autovehicule Vito 116 CDI, dar şi combustibil pentru deplasări, produse alimentare pentru workshop-urile de supravieţuire în sălbăticie şi premii speciale pentru cercetaşii „fruntaşi”. Participanţii fac parte din cei peste 2.500 de cercetaşi din 50 de filiale aflate în 26 de judeţe din România.

Copiii au fost împărţiţi în două tabere diferite, în funcţie de vârstă. Tabăra de Lupişori (7-10 ani) a fost organizată la Lisa, în judeţul Braşov, iar tabăra de Exploratori (14-18 ani) la Cheile Vârghişului, în judeţul Covasna. Mercedes-Benz a fost prezent în ambele locaţii, şi le-a susţinut dezvoltarea şi imaginaţia copiilor care au participat. Pe toată durata taberelor, 30 iulie – 4 august pentru Lupişori şi 27 iulie – 5 august pentru Exploratori, maşinile puse la dispoziţie de Mercedes-Benz au asigurat transportul Cercetaşilor şi al echipamentelor acestora.

Pe lângă asigurarea transportului, Mercedes-Benz a pus la dispoziţia cercetaşilor două tabere de speologie, susţinute de Doru Panaitescu, un explorator pasionat de secretele peşterilor şi un binecunoscut blogger. Acesta le-a prezentat copiilor imagini din peşterile din România, i-a încântat cu fotografii deosebite şi poveşti locale despre peşteri şi modul de formare al acestora, şi le-a aratat un filmuleţ 3D, cu ochelari speciali, despre zona Munţilor Apuseni.

ProMotor a participat la ultimele zile de tabără ale cercetaşilor. Astfel, am avut ocazia să vizionăm imagini cu ateliere copiilor, concursurile şi expediţiile la care au participat. Tot în ultima seară, câştigătorii concursurilor au fost premiaţi cu obiecte de colecţie Mercedes-Benz şi obiecte necesare supravieţurii în natură.

În timpul primei zilei de participare, am vizitat tabăra Lupişorilor, de la Lisa. Am fost surprinşi de disciplina acestora, de modul de viaţă din câmp, de isteţimea lor şi de spiritul de echipă. Seara, înainte de premiere, Lupişorii au pregătit programe artistice, au cântat şi au dansat alături de leaderii voluntari, şi s-au bucurat de premiile primite din partea Mercedes-Benz.

În cea de a doua zi de aventură, am mers la Cheile Vârghişului, pentru a îi cunoaşte pe Exploratori. Aici am facut hiking , am vizitat o peşteră sălbatică şi am avut posibilitatea de a face alpinism. Seara am asistat la premiere, cadourile fiind oferite de Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România, şi la focul de tabără specific.

Per total, întreaga experienţă a fost una extrem de pozitivă, plină de evenimente interactive şi surprize plăcute, atât din partea cercetaşilor, cât şi a organizatorilor. E bine de ştiut că mai există oameni care se dedică voluntar activităţilor educative şi de formare ale copiilor, cât şi oameni care susţin aceste iniţiative, precum cei de la Mercedes-Benz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide