Cherry Faira

Autor: Andrei Nan 12 apr. 2008 Știri auto

Salonul Auto de la Beijing se anunţă unul foarte aglomerat, datorită multitudinii de premiere şi modele expuse de numeroşii producători asiatici.

Cherry Faira YYDintre aceştia, Cherry, al cincilea producător din China, a anunţat că va expune nu mai puţin de 26 de modele (!), premiere şi concepte, dintre care cu siguranţă se va remarca noua familie Faira. Este vorba despre nişte modele de categorie mică, care ar urma să înlocuiască familia QQ. Prin conceptele de anul trecut sau noile modele care vor apărea (cum ar fi Cherry A3), constructorul chinez a demonstrat că se adaptează rapid, în ciuda etichetei de plagiator în domeniul designului – Daewoo Matiz, Toyota Aygo şi RAV 4 sunt câteva "victime" ale stilului xerox aplicat de designerii chinezi.

Cherry Faira JJModelul de bază Faira va concura direct smart ForTwo, urmând a fi extrem de compact şi oferind doar două locuri. Următorul model în gamă va fi Faira HH, un sedan de mici dimensiuni, căruia i se va alătura un hatchabck YY (numit pompos coupe de către chinezi). Al patrulea membru al familiei va fi un mini-SUV, în genul lui Daihatsu Terios, care se va chema JJ (ceea ce în chineză este o denumire pentru penis…).

Motorizarea de bază pentru toate modelele va fi un 1,3 litri, cunoscut de pe alte modele Cherry, dar varianta hatchback ar putea primi un 1,5 litri relativ puternic, pentru impresia de hot-hatch. De asemenea, este aşteptată şi o cutie de viteze semiautomată, în timp ce interiorul se pare că va beneficia de multe gadgeturi, de la instrumentele de bord până la instalaţia multimedia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide