Chevrolet Impala Diesel

Autor: Andrei Nan 26 apr. 2007 Știri auto

Să cumperi o maşină veche ieftină şi să o repari în garaj cu piese de înaltă performanţă este un hobby pentru milioane de oameni în Statele Unite. Iar ,când o asemenea pasiune are aşa de mulţi adepţi, o emisiune TV care să prezinte acest fenomen este un real succes. Astfel, realizatorii "Pimp my Ride" au hotărât ca pentru cea mai nouă ediţie a emisiunii să creeze ceva special. Să converteşti un V8 pentru a funcţiona cu etanol nu este ceva complicat, dar, pentru a fi şi mai ecologici, cât şi mai exotici, tehnicienii americani au ales biodieselul.

Maşina de bază a reprezentat-o un Chevrolet Impala din 1965, al cărui motor original a fost înlocuit de un V8 Duramax diesel de 6,6 litri şi 365 de CP. Modificat pentru a merge cu biodiesel, cu o presiune de injecţie crescută şi un management electronic orientat spre performanţă, propulsorul dezvoltă acum 800 CP. Şi toată această putere îi permite să accelereze până la prima sută de km în doar 3,5 secunde, mai rapid decât un Lamborghini Murcielago. Nu e rău pentru un diesel, nu?

Motorul original se regăseşte pe camionetele Chevrolet şi face echipă cu un filtru de particule, care, din păcate, nu se regăseşte şi pe creaţia celor de la "Pimp my Ride". În ciuda acestui lucru, un om important a participat la lansarea noului model. Şi este guvernatorul Californiei, statul cu cele mai drastice norme de poluare: Arnold Schwarzenegger, fiind omul care a dat ultimul strat de polish pe maşină înainte ca aceasta să fie prezentată publicului larg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide