Chevrolet introduce pachetul 1LE pentru Camaro

Autor: Laurenţiu Florescu 23 iul. 2012 Știri auto

Una dintre cele mai mari probleme ale unui muscle car este manevrabilitatea. Încă de la începuturi acest gen de maşini erau greoaie şi chiar dacă dispuneau de o putere net superioară modelelor sport europene, nu puteau să ţină pasul cu acestea.

Chevrolet susţine că a rezolvat această problemă cu pachetul 1LE, despre care spune că este destinat competiţiilor de amatori pe circuit. Pentru început, producătorul american a montat o cutie de viteze manuală cu şase trepte cu un raport al transmisiei principale de 3,91, construită special pentru competiţiile automobilistice.

Pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, Chevrolet a instalat o suspensie nouă, iar puntea spate a fost modificată radical. Pachetul 1LE conţine numeroase elemente pe care le putem regăsi şi pe Camaro ZL1. Cele două modele împart anvelopele GoodYear Eagle Supercar, pompa de benzină şi anumite componente ale sistemului de direcţie.

Din punct de vedere al design-ului, Camaro 1LE se remarcă prin capota vopsită negru mat, jantele de 20 de inch pe care le găsim şi pe ZL1, un splitter faţă şi un eleron de mici dimensiuni pentru portbagaj. La interior găsim o multitudine de elemente racing. Volanul este de asemenea împrumutat de pe Camaro ZL1, iar pedalierul a fost schimbat cu unul perfect aşezat pentru manevra „heel and toe”, necesară pe circuit.

Chevrolet nu a anunţat încă preţurile pentru acest pachet. Vom reveni imediat ce constructorul american va furniza mai multe informaţii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide