Chevrolet se descurcă foarte bine în Europa

Autor: Dan Vache 10 iul. 2009 Știri auto
Chevrolet se descurcă foarte bine în Europa




Înregistrând o creştere a volumului de vânzări în Europa de Vest şi un recul al vânzărilor în pieţele în scădere din Europa Centrală şi de Est, Chevrolet şi-a menţinut poziţia pe piaţa europeană de autovehicule, cu o cotă de piaţă totală stabilă de 2,2% în primul semestru al anului 2009. Au fost vândute în total 211.230 de unităţi în comparaţie cu perioada ianuarie – iunie 2008, în care numărul de unităţi vândute a fost de 269.319.

În primele şase luni ale anului 2009, numărul de autovehicule Chevrolet vândute în Europa de Vest a atins 82.400 de unităţi, cu 1,6% (sau cu 4.500 de autovehicule) mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „În această perioadă de criză economică, clienţii doresc să achiziţioneze autovehicule cu un aspect atrăgător, bine echipate, la preţuri foarte avantajoase”, a declarat Wayne Brannon, Directorul Chevrolet Europa. „Un raport bun calitate-preţ a devenit un criteriu esenţial în această perioadă, iar versiunile Matiz, Aveo şi Cruze ale gamei de modele Chevrolet satisfac pe deplin cerinţele clienţilor din Europa”.

În primul semestru al anului, Chevrolet a înregistrat creşteri semnificative de vânzări în special în Franţa şi Germania, cu peste 4000 de autovehicule înmatriculate în fiecare dintre cele două ţări, reprezentând o creştere cu 95%, respectiv 35%. În Italia, piaţa cu cele mai mari vânzări Chevrolet din Europa de Vest, vânzările au depăşit 2.000 de unităţi sau 8,3% în perioada ianuarie – iunie. De asemenea, Chevrolet a înregistrat o creştere semnificativă a cotei pe piaţa spaniolă şi engleză, care parcurg o scădere vizibilă, urcând cu 0,8%, respectiv 0,3%.

Pe piaţa din Rusia, care s-a redus la jumătate faţă de primele şase luni ale anului trecut, Chevrolet şi-a menţinut poziţia de lider între mărcile străine, cu o cotă de piaţă stabilă de 8%. În România, Chevrolet a înregistrat în trimestrul 2 o creştere de 74% comparativ cu trimestrul 1 al acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide