Coda – Sedanul electric chinezesc

Autor: Dan Vache 05 iun. 2009 Știri auto

Coda Automotive este o firmă americană, însă maşina pe care o vedeţi este la fel de chinezească precum un Geely. Automobilul electric este construit pe baza unui sedan Hafei Saibao, cu dimensiuni asemănătoare cu cele ale unui Ford Focus Sedan, dar cu un desing care personal îmi aduce aminte de Chevrolet Aveo şi Dacia Logan.

Oare chiar va avea 5 stele?Puterea este asigurată de un motor electric de 136 CP şi cu un cuplu maxim de 300 Nm, numere foarte interesante la prima vedere. Dacă mai adăugăm la acestea şi autonomia de până la 193 de kilometri sau încărcarea completă a bateriilor fabricate în China în mai puţin de şase ore, avem în faţă o maşină ce merită toată atenţia.

Dar mai avem şi câteva detalii care poate nu vor fi la fel de atrăgătoare: acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în puţin sub 11 secunde iar viteza maximă este limitată la 130 km/h. Partea bună e că vânzătorul se laudă că maşina va fi capabilă de a obţine un punctaj de cel puţin 4 stele la testele de impact. Iar lista de dotări va fi bogată: navigaţie, afişaj de consum economic, conectivitate bluetooth şi iPod plus jante din aliaj.

Preţul în momentul lansării, în toamna anului viitor, va fi pe măsură: 45.000 de dolari. Se speră însă că acesta va scădea graţie scutirilor de taxe oferite de unele state, precum California, ajungând aproape de 35.000 de dolari.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide