Componente vitale ale maşinii sunt afectate după circulaţia pe drumuri “date” cu soluţii

Componente vitale ale maşinii sunt afectate după circulaţia pe drumuri “date” cu soluţii

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri

AAA (American Automobile Association) a făcut un studiu pe maşini afectate după ce autorităţile au împrăştiat pe drum sare şi soluţii degivrante. A reieşit că pagubele la nivel individual (per maşină) sunt de 500$ în trei ani. În total, 15 milliarde de dolari au cheltuit americanii în ultimii 5 ani pentru repararea daunelor din cauza acestor substanţe şi a sării. 

AAA a notificat într-un comunicat că pagubele nu sunt vizibile doar pe caroserie, la nivel de rugină, ci şi la sistemul de frânare, conductele de alimentare cu benzină şi evacuare. Primele simptome sunt mirosul impropriu care iese pe eşapament, becurile de atenţionare din bord şi înmuierea pedalei de frână.

Pagubele se formează atunci când substanţele degivrante rămân în locuri ascunse ale caroseriei şia le sistemelor mecanice chiar şi la temperaturi foarte joase – proprietatea lor esenţială. Fiind corozive, atacă materialele dinc are sunt făcute componentele maşinii. AAA recomandă ca maşina să fie spălată frecvent şi ceruită. Comentarii
Inchide