Construit pentru zile negre (GALERIE FOTO)

Autor: Alexandru Banu 27 apr. 2017 Știri auto

Ceva ne dă cu virgulă. Deci nemţii erau rivali cu americanii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar Opel aparţinea de General Motors. Şi a fpcut tancuri pentru armata germană. Ok, acum înţelegem şi noi că războiul e o afacere, cea mai bună piaţă pentru banii grei din timpul unei confruntări mortale.

Opel Maultier Panzer – Werfer 42 era o soluţie de buget pentru nemţi, care erau într-o criză financiară mare din cauza resurselor consumate în Război. Fiind un brand General Motors pe atunci (tocmai vândut zilele astea PSA-ului franţuzesc), avea un şasiu de camionetă Ford, şenile pe puntea spate şi roţi de la taburi englezeşti “confiscate” în timpul războiului. Tancul Opel avea 6 metri lungime, 3.5m lăţime şi aproape 3 metri înălţime.

Cu blindaje de 8 şi de 6 mm, greutatea la gol era de 7 tone. Cu echipaj de 4 oameni şi amorsat cu muniţie, tancul prindea 32 km/h viteză maximă. Într-un and e producţie (’43-’44), Opel a construit 300 de bucăţi pentru Armata Germană. Pe 12 mai se vinde unul la o licitaţie în SUA cu 40.000$ preţ de pornire.

TANC OPEL MAULTIER PANZER WERFER 42 (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide