Copie nereuşită după BMW: Brilliance H530

Autor: Gabriel Grosoiu 01 nov. 2011 Știri auto

A devenit o generalitate să ne referim la designerii chinezi ca la nişte copiatoare umane, ale căror produse imită foarte stângaci produsele de calitate din Europa. Iată că Brilliance are un nou produs, ce respectă „tradiţia chineză”.

Pentru cei care nu ştiu despre cine este vorba, Brilliance este producătorul chinez care încearcă de ceva vreme să intre pe piaţa auto a Bătrânului Continent, cu maşini precum modelul BS4, desenat de Pininfarina, dar total neconvingător, şi cu BS6, care s-a făcut de râs la testele EuroNCAP.

Brilliance H530 afişează o siluetă laterala foarte asemănătoare cu a sedanului premium de clasă mare BMW Seria 5 şi copiază de la acesta detalii definitorii, precum forma arcuită a stâlpului din spate, capota bombată, dar şi forma stopurilor.

În ciuda gabaritului care s-ar încadra în cerinţele clasei mari, (4,70 m lungime şi 2,70 m ampatament) Brilliance H530 foloseşte o motorizare al cărei potenţial ar fi suficient, cel mult, pentru clasa compactă din Europa: un 1.6 de doar 110 CP. În schimb, maşina vine cu o serie întreagă de sisteme de siguranţă, ca ESP, ABS, EBD, precum şi cu nu mai puţin de şase airbaguri.

Testele de impact efectuate în China au arătat că Brilliance H530 merită cinci stele, dar ştim cu toţii faptul că acest punctaj nu respectă standardul sever EuroNCAP. Putem, totuşi să considerăm noul H530 este cel mai sigur produs elaborat până acum de chinezii de la Brilliance, dar atunci când reputaţia este ultimul lucru care te-ar recomanda ca fabricant auto, trebuie să te străduieşti mai mult pentru a fi luat în serios.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide