Cum arată numerele digitale de ÎNMATRICULARE pe care le vom avea? Le controlezi prin aplicaţie, scrii pe ele şi îţi aduc bani?

Autor: Alexandru Banu 29 sept. 2017 Știri auto

De prin 1900 sau de pe vremea străbunicilor multora dintre noi, numerele de înmatriculare au arătat la fel. Că au fost “mai” dreptunghiulare decât pătrate sau viceversa, nimic nu s-a prea schimbat. Sunt simboluri care ţin de fiecare administraţie locală. De obicei, pe un număr de înmatriculare găseşti ţara în care e înregistrată maşina, oraşul / provincia, un număr unic de identificare şi eventual o viză ITP (Inspecţia Tehnică Periodică).

Sigur că numerele nu sunt făcute în bucătărie, ci emise de o autoritate poliţienească – DRPCIV la noi (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor). Şi asta e valabil nu numai în România, ci în toată lumea. Cu timpul, aşa trecând prin istorie, au apărut numere mai mult sau mai puţin colorate, embosate şi în alte variante ale personalizării.

Au devenit oricum o ambiţie şi un cult pentru a le da o însemnătate în trafic. Fie din compunerea literelor, fie din înregistrarea numelui complet al proprietarului. În Emiratele Arabe Unite se dau zeci de milioane de plăcuţe scoase la licitaţie, mult mai scumpe decât maşinile pe care le pui. Până la urmă, sunt nişte tăbliţe pe care nu le bagi în seamă decât când îţi dispar de pe maşină, în cel mai rău caz.

Acum, o companie din SUA vrea să le facă vii. Glumim! Adică să aibă o importanţă infinit mai mare. Să comunice cu tine, să afişeze lucruri, de la numărul de înamtriculare până la reclame. Noile numere propuse de Reviver (SUA) vor intra din 2018 în California şi 100.000 de maşini vor fi identificate prin aceste noi plăcuţe digitale. Sunt ca un kindle sau ca orice alt e-reader. Pot afişa absolut orice. Anumite câmpuri de afişaj pot fi blocate de către autorităţi, care la înnoirea licenţei sau la obţinerea ITP-ului actualizează imediat din calculator şi afişajul se schimbă cu noile date.

Pe noul număr ai o zonă în care poţi afişa direct sau prin firma de pază dacă maşina a fost furată. În momentul în care a dispărut de sub ochii tăi, intri în aplicaţie şi numărul o să afişeze mare “FURAT”. Totodată, va fi un nou spaţiu publicitar. Poţi găzdui reclamă pe maşina ta în timp ce stai la semafor. Deci iată că e şi o sursă de venit.

Numerele inteligente de înmatriculare Reviver vor fi dotări opţionale în oferta dealer-ilor. Nu ştim încă preţul, însă costul nu poate fi mai mare de 100 de dolari. Dacă te gândeşti la el ca la o investiţie care te scapă de multe griji, inclusiv de cea a depistării maşinii în parcarea de la mall şi de cea a socotirii timpului cât ai stat parcat, atunci merită banii.

După ce se vor răspândi în SUA, noile numere digitale vor ajunge rapid şi peste “gârlă”. Cei care au maşini înmatriculate în SUA (ex: Laurenţiu Reghecampf) pot să folosească noile numere pe alte Continente. La nivel european (implicit România), Uniunea Europeană va hotărî posibilitatea adoptării noilor plăcuţe de înmatriculare pentru ţările membre. Dacă vor da un răspuns afirmativ, ţările componente le pot introduce în uz.

IATĂ AICI CUM FUNCŢIONEAZĂ NOILE PLĂCUŢE DE ÎNMATRICULARE

 

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide