Cum poate arăta un motor de taxi după 800.000 km

Autor: Andrei Ştirbu acum 5 ani Știri

 

Cum să faci un motor să reziste cumulului de kilometri, în ciuda folosirii intense? Păi, să ai grijă de el, în primul rând. Şi, eventual, să fie hibrid…

Nu ştiu cum este descris traficul în Manhattan, însă ideea de taxi în New York pare la fel de provocatoare (pentru maşină) ca în oricare alt loc din lume. Asta face această imagine cu atât mai impresionantă.

Motorul aparţine unui Ford Escape Hybrid, din 2008, care a străbătut 800.000 de kilometri în regim de taxi.

Ford Escape este un SUV de clasă compactă, devenit ulterior frate de platformă cu europeanul Kuga. Versiunea hibridă foloseşte un motor I4 de 2,3 litri (135 CP) şi un motor electric (22 CP).

Povestea motorului, spusă de userul Reddit care a făcut şi poza este următoarea: „L-am scos dintr-un Escape Hybrid, model 2008. Primeşte garnituri noi şi este pus înapoi, pentru a fi vândut ca maşină personală.”

Motorul a fost tratat cu simţ de răspundere (i-a fost schimbat uleiul la fiecare trei săptămâni), iar frânele nu trebuiau schimbate mai des de un an – sistemul hibrid, cu frânare regenerativă, a fost de ajutor aici.

Cât despre sistemul hibrid, care a jucat un rol important în menajarea motorului termic, nu există decât cuvinte de laudă: „Sunt excelente. N-am văzut vreo celulă sau vreun modul cedând. A trebuit să desfac câteva pentru a le monta ventilatoare noi, însă, în afară de asta, sunt perfecte. Camry şi Prius ard baterille la discreţie.”

Mă întreb oare cum ar fi să vedem ca taxi modele hibride? Se pare că sistemul hibrid are avantaje, pe termen lung.

via Jalopnik

Citeşte şi: 

► Ce se întâmplă dacă nu-ţi schimbi uleiul preţ de 133.000 km? – GALERIE FOTO cu motorul demontat
Comentarii
Inchide