Cum s-a făcut de râs Tesla Model 3 în timpul unei demonstrații? A lovit în plin un manechin-pieton

Autor: Elena Luchian 23 sept. 2020 Știri auto

Au încercat să demonstreze cât de bune sunt sistemele de asistență de la Tesla Model 3 și s-au făcut de râs. Mașina a lovit în plin un manechin-pieton, în timpul unei demonstrații care a avut loc în China.

GALERIE FOTO

Sistemul de frânare de urgență i-a jucat feste unei Tesla Model 3. Și s-a întâmplat tocmai în timpul unei demonstrații care a avut loc în China. În timpul evenimentului, jurnaliștii chinezi au încercat să demonstreze că sistemul funcționează cu precizie.

Dar planurile lor au fost date peste cap de o eroare a tehnologiei. Sedanul electric a lovit în plin un manechin-pieton. Camerele și senzorii cu care este echipată mașina nu au reușit să detecteze prezența acestuia la timp. Au făcut-o însă, cu întârziere. Astfel, manechinul-pieton nu a mai putut fi evitat.

Simularea a fost repetată și sistemul a dat aceeași eroare. Manechinul a fost lovit și a doua oară.

Astfel de sisteme pot salva vieți dacă funcționează corect, așa cum au fost programate. Testul realizat în China a fost doar o simulare, dar, în condiții de trafic real, asemenea erori ar putea avea consecințe grave.

Producătorii le recomandă șoferilor să fie în permanență atenți la drum și să nu se bazeze exclusiv pe sistemele de asistență.

Cum funcționează frânarea automată de urgență la Tesla Model 3 și la alte vehicule?

Sistemul de frânare automată de urgență (Autonomous Emergency Breaking) va fi dotare standard pentru toate mașinile noi din anul 2022.

Tehnologia are la bază o rețea de camera, radare și senzori, care reacționează la detectarea unui obstacol. În acest caz, sistemul transmite o avertizare sonoră și vizuală. În cazul în care șoferul nu reacționează, sistemul aplică o forță de frânare care să reducă viteza sau chiar să oprească mașina pentru a evita un potențial accident sau pentru a reduce efectele impactului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide