Dacă o duci la spălătorie, sigur ratezi 3 din 5

Autor: Alexandru Banu 19 mai 2017 Știri auto
Dacă o duci la spălătorie, sigur ratezi 3 din 5

Spălatul maşinii e ca tunsul. E o treabă 100% bărbătească. E un prilej de fugit şi scăpat de acasă, de “iubi, facem şi noi piaţa azi?”. Nu, trebuie să spăl maşina că e ca un porc înăuntru. Deşi ţine o jumătate de oră şi spălătoria e la colţ, ajungi acasă după 3 ore. Invoci coada, traficul, orice ca să fii tu cu tine şi eventual cu un vecin sau cu un prieten cu care mai discuţi de Viitorul campioană. Şi cum nu stai cu ochii pe tot ce face băiatul căruia îi vei da bacşiş la final, habar nu ai că ratează nişte locuri importante. Şi tu dacă o speli acasă, s-ar putea să le ratezi.

  1. Covoraşele. Nu e suficient un jet şi uscatul pe tomberonul spălătoriei. Trebuie frecate serios cu peria. Au o textură deasă şi unele sunt sârmoase. Acolo se adună toată bacteriile şi firimiturile de la covrigii cu seminţe. Gândeşte-te că în părul tău se adună o groază de praf pe care îl dai jos numai după ce te freci bine de tot.
  2. Portbagajul. La spălătorie ţi-l aspiră. Trebuie şi el frecat ca lumea. Mai ales fâşia de mochetă care vine pe spatele scaunelor, de care se lipesc toate cutiile şi plasele când le împingi în fundul portbagajului.
  3. Plafonul. Să ne spuneţi câţi vă spală plafonul. Acolo se depune multă mizerie. Mai ales dacă fumaţi. Tot fumul se duce acolo. Tot aerul cu praf recirculat se lipeşte pe plafon. Combinat cu umezeală devine parc de distracţii pentru bacterii. Şi emană un miros pe care îl simţi în toată maşina.
  4. Spaţiile de depozitare pentru pahare. Trebuie spălate cu multă migală. Acolo se face un depozit viu de bacterii în lichidele aslea uscate scurse pe buza paharului. E bine să le dezinfectaţi sau să le spălaţi cu şerveţele umede cu alcool.
  5. Scaunele. Şi acestea sunt doar aspirate la spălătorie şi eventual şterse superficial cu o lavetă la a 5.000-a folosire. Acea lavetă pe care o tot storc angajaţii spălătoriei şi o pasează de la unul la altul. Scaunele (inclusiv marginile şi tetiera) ar trebui spălate cu o soluţie dezinfectantă. Gândiţi-vă că oriunde vă aşezaţi, luaţi pe pantaloni tot jegul din Univers pe care îl lăsaţi în maşină.

Să curăţaţi bine!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide