Dacia la Barcelona 2009 – noutăţi Dacia

Autor: Cosmin Iordache acum 13 ani Știri auto
Dacia la Barcelona 2009 – noutăţi Dacia

Una dintre presupusele premiere Dacia la Barcelona 2009, oferirea cutiei automate pentru Dacia Logan, s-a dovedit a fi un zvon nefondat, această dotare tehnică nefiind prezentată la standul constructorului de la Mioveni. Singurele exponate au fost doar mult aşteptatul Dacia Sandero Stepway, Dacia Logan MCV, Dacia Logan VAN şi Dacia Sandero.

Explicaţia ne-a dat-o, în exclusivitate, domnul Liviu Ion, director executiv de comunicare Dacia: "Pentru această cutie de viteze nu există deocamdată cerere în România sau în Europa. Costurile dezvoltării acestui produs ar fi destul de mari şi nu se justifică deocamdată pentru publicul tradiţional Logan".

Cu această dotare, preţul unei maşini Dacia Logan ar fi crescut considerabil, însă acest model rămâne, deocamdată, targetat spre publicul pragmatic, în căutarea unui automobil cât mai accesibil. De asemenea, zvonurile legate de o posibilă extindere în Marea Britanie au fost infirmate de responsabilii de comunicare Dacia, aceştia menţionând că piaţa britanică nu este momentan tentantă pentru constructorul de la Mioveni.

Un alt aspect interesant pe care cei de la Dacia l-au sugerat subtil este că Dacia Sandero Stepway nu este nicidecum mult-aşteptatul Dacia SUV (aşa cum multe publicaţii româneşti s-au grăbit să titreze). În ce priveşte Dacia SUV, nu vorbim de o "Fata Morgana", iar publicul ar trebui să se aştepte la o surpriză în acest sens anul viitor. Nu au fost, însă, date detalii despre o eventuală premieră la Salonul Auto Frankfurt 2009, din toamnă.

 
Comentarii
Inchide