Dacia Logan Pick-Up merge în Africa de Sud

Autor: Mediafax 22 oct. 2008 Știri auto

Logan by NissanAlături de Renault Sandero, în fabrica din Africa de Sud se va asambla şi Nissan NP200 succesorul vehiculului lui 1400 Bakkie. "Nissan şi-a construit şi consolidat reputaţia prin legendarul Bakkie, iar retragerea lui din producţie şi înlocuirea cu noul NP200 nu ar trebui văzută ca pe sfârşitul unei ere ci ca pe începutul uneia noi", a spus directorul Nissan în Africa de Sud, Mike Whitfield.

Volanul pe dreaptaÎn acest vor fi create 300 de locuri de muncă. Investiţia totală, care se ridică la 80 de milioane de euro, vizează adaptarea modelelor Renault Sandero şi Nissan NP200 la piaţa locală, adică de a produce maşinile cu volan pe dreapta. De asemenea, investiţia mai presupune pregătirea fabricii şi dezvoltarea unui lanţ de furnizori de componente. Producţia actuală a uzinei este de 40.000 de unităţi pe an şi va creşte la 68.000 de unităţi în 2009, ca urmare a investiţiei. La începutul iniţierii producţiei, 25% din necesarul componentelor şi materiilor prime necesare folosite la fabricarea automobilelor provine din Africa de Sud, urmând ca ponderea să crească.

Toate vehiculele produse în Africa de Sud sunt destinate pieţei locale, cel puţin deocamdată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide