Daimler interesat de Porsche şi Volkswagen

Autor: Dan Vache 23 iun. 2009 Știri auto
Daimler interesat de Porsche şi Volkswagen

După achiziţionarea a 51% din acţiunile Volkswagen, Porsche a rămas cu o datorie de 9 miliarde de euro, ce a dus la o problemă în ceea ce priveşte lichidităţile necesare desfăşurării activităţilor de bază. Asta pentru că iniţial Porsche avea de gând să se folosească de banii grupului Volkswagen pentru a-şi plăti datoriile, însă criza economică i-a zădărnicit eforturile în acest sens.

De aceea acum Porsche caută să facă rost de bani. Prima soluţie e reprezentată de asistarea finaciară din partea Volkswagen, pentru ca apoi germanii să vândă chiar şi 30% din companie către Qatar Investment Authority. Şi nu în cele din urmă, ultimele zvonuri vorbesc despre o posibilă achiziţie efectuată de către Daimler, care tocmai a vândut 9,1% din acţiunile sale pentru 2 miliarde de dolari către un alt fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Cum se va efectua o asemenea tranzacţie nu ştim exact încă, însă dacă mai durează mult această criză este posibil ca harta proprietarilor de producători şi grupuri auto să devină mai complicată ca niciodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide