Daimler interesat de Porsche şi Volkswagen

Daimler interesat de Porsche şi Volkswagen

Autor: Dan Vache acum 11 ani Știri

După achiziţionarea a 51% din acţiunile Volkswagen, Porsche a rămas cu o datorie de 9 miliarde de euro, ce a dus la o problemă în ceea ce priveşte lichidităţile necesare desfăşurării activităţilor de bază. Asta pentru că iniţial Porsche avea de gând să se folosească de banii grupului Volkswagen pentru a-şi plăti datoriile, însă criza economică i-a zădărnicit eforturile în acest sens.

De aceea acum Porsche caută să facă rost de bani. Prima soluţie e reprezentată de asistarea finaciară din partea Volkswagen, pentru ca apoi germanii să vândă chiar şi 30% din companie către Qatar Investment Authority. Şi nu în cele din urmă, ultimele zvonuri vorbesc despre o posibilă achiziţie efectuată de către Daimler, care tocmai a vândut 9,1% din acţiunile sale pentru 2 miliarde de dolari către un alt fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Cum se va efectua o asemenea tranzacţie nu ştim exact încă, însă dacă mai durează mult această criză este posibil ca harta proprietarilor de producători şi grupuri auto să devină mai complicată ca niciodată.Comentarii
Inchide