De acum, camera ta va fi “şi” mai pe fază cu tot ceea ce se întâmplă în trafic.

Autor: Alexandru Banu 19 ian. 2017 Știri auto

De când a apărut gopro-ul, filmările de pe bordul maşinii sunt o modă pe youtube şi facebook. Fie că sunt oameni care postează ciudăţenii din trafic, fie că sunt accidente şi nereguli adunate în compilaţii cu sute de milioane de vizualizări. Nu mai spunem că e util întotdeauna să ai o cameră pe bord ca sa ajuţi cu probe video în cazuri personale sau ca martor la tot felul de incidente. În unele ţări, cum ar fi Rusia, proba este admisă la judecată.

După gopro au apărut poate sute de producători care fac astfel de camere mici care pot fi montate în maşină pentru înregistrarea traficului. O dată cu device-urile apar şi echipamentele speciale de prindere şi aplicaţiile, dezvoltate de producătorii originali sau de către terţi.

Ford are o montură specială cu motor, care primeşte date de la maşină (volan, viteză, coordonate GPS). În funcţie de ele, motoraşul din montură direcţionează camera spre viraj sau spre alte puncte de interes pe care vrei să le prinzi. Să spunem că treci pe lângă un monument, atunci camera se orientează direct spre el şi îl înregistrează. Deocamdată, Ford a înregistrat la rându-i invenţia şi urmează să aleagă un producător pentru ea. Montura poate fi controlată prin aplicaţie sau prin telecomandă, de către oricine din maşină.

SCHEMA DE OPERARE A MONTURII

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide