De la primele acorduri începi să priveşti în gol şi te ia somnul

Autor: Alexandru Banu 20 oct. 2017 Știri auto
De la primele acorduri începi să priveşti în gol şi te ia somnul

Dacă mai ai tricouri cu cranii şi morţi, din adolescenţa zbuciumată, nu renunţa la ele. Sunt cele mai frumoase şi au pe ele formaţiile care cântă cea mai bună muzică. Nu însă şi cea mai relaxantă. Dacă la concerte erai primul în faţă la poceală, asta nu înseamnă că e o muzică pe care să adormi. Frecvenţele acestui stil – supranumit metal – te fac să scoţi dracul din tine. Şi e bine în cele mai multe momente ale zilei, când îţi vine să iei foc, de când ieşi pe uşă şi simţi că vecinul e străin de deodorant, până la mustrarea pe care ţi-o aplică şeful cu o regularitate de Rolex.

Pentru linişte, trebuie să ascultăm piese terapeutice. Cam ca alea pe care le auziţi în liftul de la hotel sau în camera de hotel când aprindeţi televizor şi apare scris mare “Bine aţi venit, domnule Cristescu!”.

Sunt foarte multe astfel de piese în lume şi colecţii pe reţelele sociale şi corporatistele le ştiue şi le share-uiesc aprig.

Însă, o trupă din Manchester şi Academia de Terapie prin Sunet din Anglia au compus cea mai relaxantă piesă din Univers. Piesa reduce pulsul cardiac şi cortizolul – un hormon pe care organismul îl secretă ori de câte ori ne iau nervii. Piesa a fost testată pe 40 de femei şi rezultatul spune că e cu 10% mai relaxantă decât altele cu acest scop. Pe cele mai multe le-a luat somnul şi p’asta o credem că şi noi am păţit la fel (nu mai punem la socoteală că era 3 mineaţa şi nu dormiserăm de 24 de ore).

Trupa din Manchester se numeşte Marconi Union şi are şi un clip ep Youtube cu o apă. Ce vreţi mai relaxant de atât?

Concluzia noastră e că piesa asta nu ar trebui niciodată ascultată în maşină. Ar trebuie ca sistemul de sunet să o identifice şi să-li dea shutdown direct. Aşa că, o rugăminte mai mare decât cele 8 minute pe care le are piesa – Nu o asultaţi la volan!

Şi acum, dacă suntem în pat,  să ascultăm piesa Weightless (n.r. – uşor) compusă de Marconi Union şi Academia de Terapie prin Sunet, din Anglia.

VIDEOCLIPUL CELEI MAI RELAXANTE PIESE MUZICALE

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide