Designul Mazda Takeri premiat în Germania

Autor: Andrei Nan 07 aug. 2012 Știri auto
Designul Mazda Takeri premiat în Germania

Modelul, expus pentru prima oară la Salonul Auto de la Geneva, anul acesta, a fost declarat câştigător în cadrul categoriei “Concepte” de juriul internaţional compus din jurnalişti auto. Premiul va fi decernat la Salonul Auto de la Paris, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Concursul “Automotive Brand Contest” este organizat de Consiliul de Design din Germania (German Design Council), o fundaţie înfiinţată în 1953 şi unul dintre cele mai renumite centre de expertiză în design din lume. „Automotive Brand Contest” premiază designul produselor internaţionale în cadrul a 11 categorii, pentru importanţa lor în dezvoltarea pe termen lung a brandului.

Prezentat pentru prima oară la sfârşitul lui 2011, la Salonul Auto de la Tokio, Mazda Takeri este unul dintre primele modele Mazda care integrează noul limbaj de design al companiei, denumit KODO – sufletul mişcării. Sedanul cu patru locuri şi aer de coupe oferă în mare măsură indicii despre cum va arăta noua generaţie Mazda6. Noua Mazda6 va fi expusă în premieră la Salonul Auto de la Moscova între 29 august şi 9 septembrie 2012. Pe lângă noul design,  Mazda Takeri înglobează şi tehnologii de referinţă. Acesta foloseşte tehnologiile inovatoare SKYACTIV şi este primul vehicul Mazda echipat cu i-ELOOP, un sistem de frânare regenerativă. Sistemul va intra în producţia de serie odată cu noua Mazda6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide