Doamne, cât de bine arată! Chiar există aşa ceva? (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 03 oct. 2017 Știri auto

Noi suntem obşinuiţi cu SUV-uri tradiţionale. Nu prea ne mai ia graiul nimic. Hai, că vedem noul Q7, ok, e mai pătrăţos sau mai rotunjit, X6-le coupe arată mai bine cu facelift, Wrangler-ul ce ne ami suprinde tocmai pentru că rămâe acelaşi offroader oldschool. Dar nu mai exclamăm la SUV-uri şi offroadere. Ultima oară a fost când am aflat că Suzuki reia producţia lui Jimny. Un zvon, dar cu şanse de încarnare.

Noroc însă că suntem în 2017 şi că micile companii poreclite startup-uri care vor să devină mari, scot tot felul de 20-30 de maşini geniale. Un exemplu este Rezvani, o companie cunoscută de  – parcă ieri – până azi pentru maşinile sport cu multe sute de cai. Nu, din păcate nu este român tipul şi nu l-a chemat niciodată Răzvan. Este o companie din Irvine, California, fondată în 2014. Ferris Rezvani, CEO, a lucrat pentru Aston Martin şi Ferrari. E normal ca după ce lucrezi pentru asemenea nume, să te desprinzi pe barba ta. The Beast e primul lor model (construit pe şasiul lui Ariel Atom), cumpărat de artistul Chris Brown, cu 200.000$. Varianta ultra, Beast X, are 850 de kg şi 700 de cai, dintr-un motor de 2.4 litri, biturbo. Maşina lua suta la oră în 2.5 secunde. Numai 5 bucăţi au fost făcute la preţul unitar de 325.000$.

Acum, Rezvani, companie care nu promitea un SUV curând, a venit cu primul ei –ok, hai să-i zicem offroader – Tank. Un nume la fel de brutal şi direct precum Beast. Rezvani spune că este un EUV – extreme utility vehicle. Motorul V8 de 6.4 litri scoate 500 de cai pentru toate mcele 4 roţi coordonate de transmisia integrală.

Aşa cum o vedeţi, cu cameră termică şi uşi suicide (ca la Rolls), maşina costă 180.000$. Cei care vor blindaj pentru protecşie 100%, trebuie să vorbească direct cu dealer-ul.

Compania care produce maşinile în Santa Ana , tot în California, nu a vorbit nimci despre performaneţe primului EUV – Tank. Probabil că, la fel ca în cazul “Bestiei”, 0-100 km/h e o viteză la care maşina junge în sub 5 secunde.  

Cât despre maşinile sport cu care şi-a început activitatea, compania americană promite un Beast Alpha, un model şi mai puternic decât X-ul.

REZVANI TANK 2018 (GALERIE FOTO)

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide