Dunlop Romanian Superbike pe un circuit profesionist din România!

Autor: Dan Vache 21 mart. 2012 Știri auto

Sezonul 2012 al competiţiei Dunlop Romanian Superbike, organizată exclusiv pe piste profesionale de motociclism viteză, anunţă opt etape, un prim acord cu Federaţia Română de Motociclism (FRM), o etapă supriză la Bucureşti şi două cupe marca GP Racer pentru încurajarea debutanţilor şi a reprezentantelor sexului frumos pentru un start-up cu dreptul în motorsport.

Evoluţia pozitivă a competiţiei şi succesul pe care îl are în rândul comunităţii motocicliştilor din România au adus şi primul acord cu FRM, instituţie ce patronează competiţiile de motociclism organizate pe teritoriul României.

Noul acord încheiat cu FRM conferă astfel posibilitatea organizatorilor Cupei Dunlop Romanian Superbike să organizeze şi să dea startul în etape organizate şi pe teritoriul României. Aşadar, ultima etapă inclusă în calendarul competiţional 2012 este programată la Bucureşti, în week-end-ul 28-30 septembrie a.c.

Calendarul competiţional Dunlop Romanian Superbike 2012 include etapele tradiţionale de pe circuitele Slovakiaring, Pannoniaring, Hungaroring sau de la Serres şi Brno, dar şi o etapă la Bucureşti. Etapa bucureşteană a Dunlop Romanian Superbike 2012 va avea loc pe circuitul Motor Park România, aflat în momentul de faţă la stadiul de începere a lucrărilor. Situat la 40 de kilometri de Bucureşti, în comuna Adâncata, judeţul Ialomiţa, circuitul ce urmează să fie asfaltat până la sfârşitul verii anului curent a fost dezvoltat în parteneriat cu autorităţile locale şi sub controlul tehnic şi de proiectare al pilotului Ionuţ Mistode.

„Circuitul a fost gândit să fie mai tehnic, şi astfel mai antrenant pentru orice competiţie auto şi moto care ţinteşte performanţa. Va fi unul din circuitele solicitante cel mai mult pentru anvelope, cu zone de virare negativă, dar şi cu zone de viteză, extrem de îndrăgite de piloţi”, a precizat Ionuţ Mistode, co-organizator al Dunlop Romanian Superbike şi câştigător fervent al clasei regină Superbike 1000cc.

Ca urmare a parteneriatului extins cu Dunlop România, printre noutăţile sezonului se numără şi două noi cupe: Dunlop GP Racer Rookie Cup şi Dunlop GP Racer Lady Cup. Competiţia GP Racer Rookie Cup este destinată debutanţilor. Pe lângă înlesnirile financiare privind taxa de înscriere, participanţii la această cupă vor putea beneficia de un cadru propice pentru afirmare.

Competiţia dedicată doamnelor, GP Racer Lady Cup aduce o serie de facilităţi fetelor ce se vor înscrie în competiţie şi care vor beneficia şi de un clasament separat indiferent de clasa la care participă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide