Efectele crizei în industria auto: S-ar putea renunţa la 0,5 milioane de locuri de muncă!

Autor: Andrei Nan 03 aug. 2012 Știri auto
Efectele crizei în industria auto: S-ar putea renunţa la 0,5 milioane de locuri de muncă!

Industria auto din zona euro este pe cale să efectueze un val de disponibilizări, în cel de-al cincilea an consecutiv de contracţie a pieţei, potrivit unei analize Bloomberg.

Angajaţii fără contracte permanente, în număr de 1,5 milioane, sunt cel mai uşor de concediat şi vor avea probabil cel mai mult de suferit, comentează Lars Holmqvist, fostul preşedinte al asociaţiei producătorilor europeni de piese auto, care a precizat că în industrie lucrează în total 7 milioane de persoane.

Industria auto a „tăiat” în ultimii cinci ani aproximativ 800.000 de locuri de muncă. Şomajul din zona euro a ajuns în iunie la 11,2%, un nou record, iar cererea pentru automobile scade odată cu creşterea numărului de persoane fără un loc de muncă. Zona euro are 17,8 milioane de şomeri.

Concedierile efectuate de producătorii auto sunt doar vârful aisbergului: pentru fiecare angajat dat afară de unul dintre constructorii auto, furnizorii renunţă la cinci posturi, potrivit lui Holmqvist.

„În Europa, vom asista la tăieri de aproximativ jumătate de milion de angajaţi la furnizori până la sfârşitul anului viitor”, crede analistul.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide