Estimări UE: maşinile vor fi mai scumpe în 2012

Autor: Dan Vache 31 mai 2008 Știri auto
Estimări UE: maşinile vor fi mai scumpe în 2012

"Considerăm că în anul 2012 preţul maşinilor noi va fi cu aproximativ 2.000 euro mai mare", a declarat Verheugen publicaţiei Auto Motor und Sport. Unul dintre motive este că, în acel an, UE va impune dotarea maşinilor cu sistemul de control al stabilităţii ESP ca echipament de serie, după ce, în 2009 sau 2010, se preconizează că ABS-ul va fi impus ca dotare de serie pe orice maşină nouă.

Pe de altă parte, noile norme Euro 5 şi Euro 6, foarte drastice, îi vor forţa pe producătorii auto să aplice mai rapid tehnologiile scumpe de reducere a CO2 – Verheugen este sigur că "toţi constructorii auto sunt capabili să reducă emisiile de CO2 până la un maxim de 130 g/km până în 2015".

De asemenea, Verheugen este de părere că "investiţiile nu trebuie făcute doar în domeniul tehnologiei, ci mai ales în cel al infrastructurii rutiere, datorită creşterii exponenţiale a numărului de maşini". Noile reglementări, foarte criticate de constructorii auto, depind foarte mult şi de alegerile pentru Comisia Europeană din 2009, fiind de aşteptat ca acestea să fie influenţate de interesele economice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide