Fanii mărcii au publicat pe forum dovezi că BMW Seria 8 e o realitate [GALERIE FOTO]

Autor: Alexandru Banu 02 mart. 2017 Știri auto

Una dintre revenirile mileniului a fost anunţată acum 4 ani, când BMW a adus la saloanele auto din 2013 conceptul Gran Lusso, făcut de Pininfarina. Apropiat de Seria 6 Gran Coupe şi cu dimensiuni similar Seriei 7, Seria 8 e anunţat cel ami târziu în 2020. Prima ediţie a fost pe piaţă între 1989 şi 1999 cu numai 30.000 de exemplare vândute. A fost supranumit BMW-ul anilor 90 şi cel mai tare coupe V12 BMW al tuturor timpurilor.A fost prima maşină de serie cu un coeficient de aeroodinamicitate mai mic de 0.3 (0.29).

Fiind o maşină fără montantul B (stâlpul din mijloc), a fost prima oară când un BMW avea mecanismul centruii integrat în scaun. A fost BMW-ul cu prmiere după premiere, printre care şi DSC (dynamic stability control) şi etanşeizarea geamului pe chederul ramei prin ridicarea automată la închiderea uşii. Era ceva gourmet pentru o palmă de ultraşi BMW. Trebuie să ai tradiţie ca fan BMW, banii şi puterea să stăpâneşti de la un V8 de 4 litri până la un V12 de 5.4 litri (380 CP).

Acum, BMW-iştii de pe forumul Bimmerpost au pus mâna pe 177 de pagini dintr-un plan de producţie BMW în care un capitol întreg este despre mai multe variante ale viitoarei Serii 8. Pe lângă acest ubercar, mai sunt informaţii despre M2 şi M4 mai puternic şi un M4 CS.  

BMW SERIA 8 GRAN LUSSO CONCEPT (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide