Ferrari scoate o carte scumpă despre istoria ei

Autor: Alexandru Banu 13 nov. 2017 Știri auto

Bun. Am înţeles că sunt oameni care au uitat şirul banilor. Oameni care au case, vile, maşini şi iaht-uri. Iar când te dau banii afară din casă, nu ştii pe ce să-i mai răreşti. În fine, noi nu prea suntem de acord cu banii aruncaţi pe geam numai pentru că îi ai, atât timp cât chiar dacă donezi amărâţilor, există încă nişte miliarde bune pe planeta asta care îşi mănâncă de sub unghie. De aici dusă mai departe, discuţia poate să cadă uşor într-o redistribuire comunistă a veniturilor, aşa că o lăsăm pentru politologi şi benefactori.  Pe noi ne interesează maşinile şi ce bogat, ce-şi mai cumpără. Sau pe ce ar mai da banii din plictiseală şi, de ce nu, dintr-o pasiune direct proporţioanlă cu averea.

Pentru ultraşii Ferrari, Kraken Opus, o editură de lux din Anglia, a scos în 2011 o enciclopedie Ferrari – The Official Ferarri Opus. Cartea are 852 de pagini de cea mai bună calitate, care cântăresc … 37 de kilograme. Adică ai nevoie de cineva cu care s-o cari din bibliotecă pe masă. Şi eventual de o masă care să nu se rupă. Ediţia cât de cât – hai să-i zicem – accesibilă, costa 4.100$. Şi costă în continuare pentru cine nu ştie să caute pe Google.

Pragul superior este de 37.500$ pentru ediţia Enzo. S-au tipărit 400 de bucăţi, nimeni nu ştie dacă s-au cumpărat toate. Diamante edition, despre care vorbim azi, are căluţul cabrat acoprit cu diamante şi o cutie din carbon. Au fost făcute 200 de ediţii, gândite câte una pentru fiecare ţară. Şi, culmea, la câte cheltuieli nonsens fac bogaţii, se pare că asta nu prea i-a convins nici măcar pe proprietarii de Ferrari să dea pe ea … 275.000$!!! Nici măcar cadou nu poţi să faci cartea asta la cât costă ediţia Diamante. Prima pagină este semnată de Fernando Alonso, Felipe Massa (piloţi Ferrari pe atunci) şi Luca di Montezemolo (şef Ferrari în vremea publicării). 

Până azi se ştie numai de un exemplar vândut, unui client din Belgia. Care acum vrea să scape de ea la o licitaţie luna următoare. Încât preţul nou e 275.000$, el o lasă la 125-175.000 de dolari. Probabil că a făcut o hernie când a luat-i din bibliotecă şi are nevoie de bani pentru operaţie.  

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide