Fiat 500 Hibrid

Autor: Cosmin Iordache 23 apr. 2008 Știri auto
Fiat 500 Hibrid

Viitoare motorizare hibridă va avea ca punct de pornire unitatea în doi cilindirii de 900cc, ce va fi expusă în iulie la Salonul din West Sussex.  Motorul convenţional va conlucra cu unul electric alimentat de o baterie, capabil să anime modelul pe distanţe scurte fără arederea combustibilor fosili.

Sistemul start-stop şi o transmisie cu ambreiaj dublu sunt alte premize pentru reducerea drastică a emisiilor. Inginerii italieni anunţă chiar că va fi vorba de coborârea sub pragul de 90g/km. Cu acest model Fiat speră să atingă obiectivul impus de Comisia Europeană privind atingerea unei medii de 120 g/km per constructor, conform britanicilor de la AutoExpress.

Fiat 500 hibrid va beneficia de alte tehnologii verzi exemplificate de Fiat pe conceptul  Aria, cum ar fi pneuri cu rezistenţă redusă la înaintare şi materiale pentru reducerea masei. Cu toate aceste îmbunătăţiri  "verzi" Fiat 500  hibrid ar  putea  deveni o  alternativă la fel de ieftină ca mersul pe jos, modelul urmând să aibă un consum sub 3,5 litri la 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide