Fiat 500 – lansare oficială – Update Video

Autor: Andrei Nan 05 iul. 2007 Știri auto

Oferta de propulsoare pentru noul Fiat 500 va cuprinde trei motoare, toate îndeplinind normele de poluare Euro 5. Varianta de bază va fi un motor de 1,2 litri pe benzină şi 70 CP, sprintul 0-100 km/h realizându-se în 12,9 secunde. Celelalte două variante sunt: un motor diesel de 1,3 litri şi 75 CP şi o benzină – varianta de top – de 1,4 litri şi 100 CP.

După o carieră de 18 ani, din 1957 până în 1975, Fiat a construit aproape 4 milioane de exemplare a modelului 500, succesul acestei maşini fiind incontestabil. Noul model rămâne cu datoria morală de a egala măcar succesul predecesorului său.

Pentru alte informaţii noi despre viitorul cabriolet şi versiunea sportivă Abarth click aici.

UPDATE:

Marchionne, directorul general al grupului, a spus că Fiat vrea să urmeze exemplul Apple, prin fabricarea unor maşini la fel de stilate ca şi computerele şi dispozitivele electronice ale producătorului american, inclusiv playerul portabil de muzică iPod. "Vreau ca grupul Fiat să devină un Apple al maşinilor, iar Cinquecento va fi iPod-ul nostru", a declarat Marchionne într-un interviu apărut miercuri în publicaţia La Stampa. Cinquecento va fi mai degrabă un produs de serie decât unul de lux, iar publicaţiile italiene au relatat că preţul va fi de circa 10.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide