Fiat interesată de Zastava

Autor: Mediafax 23 apr. 2008 Știri auto
Fiat interesată de Zastava

Delegaţia constructorului auto italian Fiat este aşteptată în Serbia în această săptămână pentru a negocia preluarea companiei de stat Zastava, singurul producător auto sârb. "Fiat este interesată să preia Zastava. În funcţie de cum se vor desfăşura negocierile, vom decide când şi dacă va avea loc o licitaţie. Decizia va fi luată la sfârşitul acestei luni", a declarat ministrul sârb al Economiei, Mladjan Dinkic, citat de MEDIAFX.

Potrivit unor discuţii preliminare pe care le-am avut cu Fiat, aceştia sunt pregătiţi să investească până la 300 milioane de euro în unitatea de producţie din Serbia. Zastva are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vândute sub denumirea Zastava 10 în Serbia şi alte state balcanice vecine, precum şi în Rusia.

Uzina este amplasată în oraşul Kragujevac, la 130 de kilometri de Belgrad. Capacitatea anuală a uzinei este de 60.000 de unitaţi, însă în 2006 au fost produse doar 15.000 de maşini. În prezent, fabrica are 4.000 de angajaţi, faţă de 11.000 înaintea restructurărilor din 2001.

.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide