Ford Craiova – producţie stopată temporar

Autor: Cosmin Iordache 17 dec. 2008 Știri auto
Ford Craiova – producţie stopată temporar

Acum o săptămână am anunţat că Ford închide pentru o lună fabrica Vsevolozhsk din Rusia şi ne-am întrebat dacă următoarea pe lista grupului american va fi fabrica noastră de la Craiova. Iată că supoziţiile noastre s-au adeverit şi uzina din Oltenia va intra în vacanţă. Contactaţi de promotor.ro, responsabilii de comunicare au confirmat informaţia şi au precizat că perioada de repaus va fi până la începutul anului viitor, fără a specifica o dată exactă.

La Craiova, Ford produce motoare şi cutii de viteze pentru gigantul muribund GM şi colapsul spre care se îndreaptă cel mai important producător american se repercutează şi asupra uzinei româneşti, cauzând o oprire de urgenţă a producţiei.

Cei 1.000 de angajaţi direct productivi nu vor intra în şomaj tehnic, ci vor fi relocaţi deocamdată în alte activităţi ale uzinei.De asemenea, sursele Ford confirmă faptul că planurile cu modelul Ford Transit Connect nu vor fi date peste cap de criza economică şi vor decurge normal. Investiţiile promise vor fi respectate,  iar din 2010 Ford va produce în Craiova o maşină de clasă mică, ceea ce noi credem că poate fi un posibil rival pentru Dacia Sandero. Se preconizează că efectivul uzinei de la Craiova va creşte la 9.000 de oameni, de la aproape 4.000 cât sunt implicaţi în prezent.

Uzina Dacia, cealaltă unitate de producţie auto din România, este, de asemenea, afectată de criza care a lovit Europa automobilistică. Cei doi constructori au cerut de curând ajutoare din partea statului român de aproape 500 de milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide