Ford EcoBoost 2.0 şi PowerShift din 2010

Autor: Dan Vache 22 iul. 2009 Știri auto

Transmisie cu dublu ambreiajFord a prezentat de curând la Derborn în Michigan o serie de noutăţi importante, ca parte a planului de reducere a consumului de combustibil şi realizare a unei game ecologice de maşini. Pentru că până la introducerea pe scară largă a modelelor complet electrice mai este ceva timp, Ford s-a concentrat pe optimizarea actualelor soluţii moto-propulsoare.

Motorul EcoBoost de 2.0 litri dezvoltă 230 CP şi oferă un cuplu motor pe o gamă largă de turaţii, fiind semnificativ mai performant decât un V6 actual de 3.0 litri. Iar asta în ciuda unui consum mediu mai mic cu până la 20%, la care au contribuit şi injecţia directă dar şi distribuţia variabilă atât pe admisie cât şi pe evacuare.

A doua noutate importantă este cutia automată cu dublu ambreiaj uscat, cu şase trepte de viteză, ce realizează şi ea o economie de carburant de până la 9%. Oficialii Ford nu au anunţat încă pe ce maşini îşi vor face debutul aceste noutăţi, însă având în vedere gama constructorului american, ne aşteptăm ca numeroase modele să beneficieze de avantajele noilor tehnologii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide