Ford Europa realiniază planurile de producţie

Autor: Dan Vache 16 mart. 2009 Știri auto
Ford Europa realiniază planurile de producţie

Ford Europa realiniază planurile sale de producţie pentru a răspunde necesităţilor viitoare ale companiei, având în vedere improbabilitatea îmbunătăţirii semnificative a cererii de pe piaţa europeană pe o perioadă considerabilă. "Diminuarea capacităţii, reducerea costurilor şi asigurarea planurilor noastre viitoare de producţie sunt acţiuni esenţiale pentru Ford Europa pentru a susţine o afacere viabilă în viitor," a spus John Fleming, Preşedinte şi CEO Ford Europa.  "Am luat deja o serie de măsuri, dar cum piaţa continuă să scadă substanţial, vom lua acum măsuri suplimentare necesare."

"În legătură cu anunţul nostru de astăzi, luăm în considerare toate opţiunile, dar am hotărât că cea mai bună abordare în condiţiile actuale este reechilibrarea producţiei din fabricile noastre în conformitate cu piaţa în declin. Vom realinia acum nu numai cerinţele noastre actuale de producţie, dar şi planurile noastre viitoare pentru a răspunde necesităţilor companiei noastre."

Acţiunile anunţate astăzi au impact în primul rând asupra fabricilor de producţie Ford din Germania şi Spania, precum şi asupra noii uzine de la Craiova:

•    Ford va continua analiza utilizării capacităţilor sale şi a necesităţii de forţă de muncă din Europa.

•    Ford îşi reafirmă angajamentele de producţie la fabricile din România, Germania şi Spania.

•    Începând cu 1 Mai, fabrica din Valencia, Spania, va trece la un model de lucru în două schimburi.  Se continuă discuţiile cu toate părţile implicate cu privire la modalitatea de a administra forţa de muncă în surplus, pe termen scurt. Pe termen mai lung, opţiunea între modelul în două schimburi şi cel în trei schimburi va depinde de cererea pieţei.

•    Producţia curentă de Ford Fiesta va continua la Valencia şi producţia de Ford Focus va fi înlocuită cu producţia noii generaţii de Ford C-MAX.

•    În plus, în cursul acestui an, la fabrica din Valencia va începe producţia unei noi versiuni a motorului Ford EcoBoost de 2.0-litri benzină.

•    La fabrica Saarlouis din Germania, Ford menţine planul prin care uzina functionează la capacitate redusă. Nivelul actual al forţei de muncă va fi analizat în mod regulat pentru stabilirea sustenabilităţii sale.

•    Saarlouis se confirmă a fi principalul centru de producţie pentru toate variantele noii generaţii Ford Focus. Modelele actuale Ford Kuga şi Ford C-MAX nu vor fi mai fi produse la fabrica din Saarlouis.

•    Fabricile de motoare din Craiova şi Köln vor produce un nou motor avansat EcoBoost pe benzină, de mică capacitate.
•    Ford a confirmat de asemenea ca analizează oportunitatea unei alte surse de producţie în Europa pentru o versiune a urmatoarei generaţii Ford Focus şi această analiză va fi finalizată în viitorul apropiat

"Ford Europa trebuie să revină la o profitabilitate durabilă cât mai curând posibil. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura în continuare viabilitatea companiei noastre şi se pot aştepta acţiuni suplimentare. Cred că acţiunile importante anunţate astăzi – şi care decurg din acţiunile noastre anterioare – vor creşte capacitatea companiei Ford Europa nu numai de a supravieţui actualei crize economice, dar şi de a ieşi din această criză ca o companie mai puternică şi mai competitivă în momentul în care situaţia economică se va îmbunătăţi”, a spus Dl. Fleming.

Citiţi alte detalii despre acest subiect pe zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide