Ford Focus Electric – prima maşină electrică Ford de mare serie debarcă în Europa

Autor: Oraan Mărculescu 08 mart. 2012 Știri auto

Versiunea de serie Renault ZOE nu a fost singura maşină electrică importantă de la Salonul Auto Geneva 2012 – francezii sunt contracaraţi în Elveţia de cei de la Ford, care aduc şi în Europa prima lor maşină electrică de mare serie, Ford Focus Electric, model care deja e în vânzare pe piaţa americană.

Versiunea europeana Ford Focus Electric anunta o autonomie de 160 km

Recent, Agenţia Americană de Mediu a stabilit consumul oficial al lui Ford Focus EV, care, cu 105 MPGe, se dovedeşte mai bun cu 6 MPGe decât cel al cunoscutului deja Nissan Leaf (MPGe – miles per gallon gasoline equivalent). În plus, bateriile lui Focus se încarcă în doar jumătate din timpul necesar pentru încărcarea bateriilor din Leaf.

Aşadar, Focus Electric traversează oceanul cu o carte de vizită foarte bună, mai ales că, pe Bătrânul Continent, Focus şi-a câştigat reputaţia de una dintre cele mai manevrabile maşini de clasă compactă. Versiunea europeană a lui Ford Focus Electric anunţă o autonomie teoretică de 160 km, însă consumul efectiv de energie electrică pentru omologarea maşinii conform normelor europene urmează să îl aflăm mai târziu în cursul acestui an.

Ford Focus Electric este alimentat de la un pachet de baterii de 23 kWh, care pot fi încărcate total în maximum 4 ore. Pentru preţuri trebuie să aşteptăm finalul anului, când Focus Electric va putea fi comandat pe principalele pieţe europene – în SUA, preţul de bază oficial este de 40.000 USD, foarte apropiat de cele ale lui Nissan Leaf şi Chevrolet Volt.

Preturile lui Ford Focus Electric in Europa le vom afla la finalul anului

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide